RODINNÝ DOM DEVÍN

Dom sa nachádza v novej kobercovej zástavbe, jeho lokalita však ťaží z vyvýšenej polohy s výhľadom. V navrhovanom koncepte maximálne využívame plusy pozemku – záhradu orientovanú západným smerom a výhľad na hrad Devín. Tento zámer sa prejavuje na celkovej hmote aj na členení vnútorných priestorov. Prestrešenie evokuje vinohradnícky ráz pôvodnej zástavby obce Devín. Vnútorné priestory domu sú vrstvené okolo centrálneho schodiska s viacerými podestami, z ktorých sú prístupné jednotlivé časti objektu osadené v rôznych výškových úrovniach, nadväzujúcich na okolitý terén alebo strešnú terasu. Na prízemí sa nachádza miestnosť otvorená do záhrady, ktorá pokračuje prekrytou terasou. O štvrťpodlažie vyššie nad obývaciu miestnosť sme umiestnili hosťovský trakt so strešnou terasou. Na polpodlaží sa nachádza vstup s dvojgarážou, ktorý je výškovo na úrovni ulice. Všetky spálne majú výhľad a východ na hornú terasu.

 

INFORMÁCIE O PROJEKTE

Miesto: Bratislava – Devín

Investor: súkromná osoba

Autori: Tomáš Šebo, Igor Lichý, Aleš Hradecký, Emanuel Zatlukaj, Ivana Kvietková

Štúdia: 2016