LOM_NICE

Rekreačný komplex na úpätí Vysokých Tatier v blízkosti golfového ihriska zahŕňa dvadsaťsedem chát, päť dvojchát, recepciu, kaviareň, dve detské ihriská, športové ihrisko, wellness, komunitný pavilón, resp. party altánok. Srdcom areálu nachádzajúceho sa v tichom prostredí na okraji obce Veľká Lomnica je pôvodná zeleň a medzi ňou umiestnené hracie plochy. Objekty a prístupové cesty sme v projekte rozmiestnili v rovnakom duchu  – pomedzi pôvodnú a dopĺňanú zeleň. Hlavnou ambíciou nášho konceptu bol posun chatového areálu do súčasného výrazu, ku ktorému prispieva aj výber materiálu na priečelia chát, no pri zachovaní klasických prvkov. Horskú atmosféru podporuje výraz objektov aj prírodne ladená úprava ich okolia, s dôrazom na prírodné materiály, horské motívy a čistotu detailov. Scenériu podčiarkuje veduta Tatier, ktorej dominuje Lomnický štít.

 

INFORMÁCIE O PROJEKTE

Miesto: Veľká Lomnica

Autori: Tomáš Šebo, Igor Lichý, Aleš Hradecký, Emanuel Zatlukaj, Nora Vranová, Martina Boháčová

Štúdia: 2016