STRABAG PLAYGROUND

The aim of the architectural solution was to create an unconventional and unique design reflecting STRABAG’s activities. The idea is to enter the area with a unique style of architecture and thus create not only an aesthetic, but also a functional playground. The dominant architectural elements are yellow steel truss cranes with horizontally placed large white tarpaulin sheets in the frame. The construction created in this way significantly contributes to the uniqueness of the architectural design.

The construction of the overall shading is combined in a pair of cranes where a steel oval frame is suspended onto each pair. The steel oval frame is covered by a white tarpaulin sheet intended for outdoor use. All cranes are fixed, i.e. anchored without the possibility of movement or rotation. In terms of floor plan, they are designed in the outer edges of the playground in the paved area.

 

PROJECT INFORMATION

Location: Bratislava – Ružinov

Investor: STRABAG s.r.o.

Authors: Tomáš Šebo, Igor Lichý, Aleš Hradecký, Imrich Vaško, Oto Nováček

Collaboration: Teodor Pongó

Study and project: 2017

Implementation: 2019